Happy new year in style! Een nieuw jaar en een nieuwe start. Aan het begin van het nieuwe jaar zie je weer een heleboel goede voornemens voorbij komen. Ook op het modevlak zijn er meerdere goede voornemens te bedenken. Er zijn namelijk genoeg dingen die je op het gebied van mode anders kan aanpakken. Ik zet alvast 7 fashion voornemens voor je op een rij waarmee jij je stijl en een stukje van de wereld kunt verbeteren.

1. Tijd om je kledingkast op te ruimen

Het nieuwe jaar is de perfecte reden om je kledingkast weer eens kritisch op te ruimen. Maak je kast weer lekker overzichtelijk door te bedenken welke items je wilt houden en waar je afscheid van gaat nemen. Kan je daar wat hulp bij gebruiken? Dan is de Wardrobe Declutter iets voor jou! Geen idee wat je met je oude kleding moet doen? Lees dan de 5 dingen om met je oude kleding te doen.

2. Shop alleen items die bij jou passen

Probeer je niet te laten verleiden door trends of fashionitems die populair zijn bij anderen. Niet alles past bij jouw stijl en je zult je ook niet overal goed in voelen. Focus je op wat jou goed staat en waar jij je comfortabel bij voelt.

3. Begin met het shoppen van de mooiste basics

Basics zijn de basis van je kast, items waarmee je eindeloos kunt combineren. De kledingstukken zijn tijdloos waardoor je er een hele lange tijd plezier van kunt hebben. Je creëert de mooiste looks door simpele outfits met een leuke eye-catcher te combineren, maar het begint allemaal bij de basis!

4. Shop vintage

Continu nieuwe kleding aanschaffen heeft een negatief effect op je portemonnee, maar ook op de natuur. De start van het nieuwe jaar lijkt me een mooi moment om je in de verschillende tweedehands mogelijkheden te verdiepen. Het kan even zoeken zijn, maar er zitten genoeg pareltjes tussen in goede staat met een leuker prijskaartje.

5. Meer aandacht aan je outfits besteden

2020 was een jaar waarin we veel in een leuk huispakje of andere comfortabele kleding rondliepen. Als jij je hier prettig in voelt kan dat in 2021 natuurlijk nog steeds, maar ik wil je uitdagen om meer aandacht aan je outfits te besteden. Neem bijvoorbeeld elke zondag de tijd om je outfits voor de rest van de week te plannen, met de Outfit Planner 2.0. Dit zorgt ook voor minder last minute stressmomenten. Probeer daarnaast ook om creatief te zijn met verschillende looks, door bijvoorbeeld één item op verschillende manieren te stylen.

6. Investeer in sieraden en accessoires

Sieraden en accessoires zijn de finishing touch van je outfit. Al draag je een simpele zwarte legging, een basic top en een zwarte blazer: voeg een opvallende tas en een paar mooie sieraden toe and you’re good to go. Ben jij nog op zoek naar de finishing touch voor je outfits? Neem hier dan nog een kijkje.

7. Minder geld uitgeven aan kleding

Door met de bovenstaande voornemens aan de slag te gaan zal je automatisch zien dat je geld gaat overhouden. Door je kast op te ruimen weet je precies wat je wel en niet hebt. Shop wat je écht nog nodig hebt vintage of in de sale. Op instagram houd ik je op de hoogte van de laatste sales en kortingscodes. Door alleen items te kopen die bij jou passen zal je minder snel een miskoop doen en door de juiste sieraden en accessoires aan je basic outfit toe te voegen kan je eindeloos looks blijven creëren.

Met welke voornemens ga jij in 2021 aan de slag?  

Categorieën: BLOG

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *