Wil jij je kledingkast wat opvrolijken door meer kleur te dragen? Het is bewezen dat je een gelukkiger gevoel krijgt als je kleur draagt én het geeft je zelfvertrouwen een boost. Weet jij nog niet zo goed hoe je hier het beste mee kunt beginnen? Lees dan snel verder.

1. Begin met natuurlijke en neutrale kleuren

Als je normaal niet zoveel kleur draagt, is het handig om eerst voor natuurlijke en neutrale kleuren te kiezen. Om net buiten je comfortzone te gaan kan je bijvoorbeeld voor khaki of donkerblauw kiezen. Door neutrale kleuren zoals beige, nude of camel te dragen begin je niet direct met heftige kleuren. Hierdoor kan je stapje voor stapje wennen aan meer kleur in je kledingkast.

2. Ga voor printjes

Vrolijk je outfit op door voor een leuke print met een kleurtje te kiezen. Ga jij voor streepjes, bloemen, ruitjes of misschien wel een dierenprintje? Combineer de print met rustige, neutrale kleuren om de look minder heftig te maken.

3. Een opvallende tas

Accessoires zijn de finishing touch van je outfit. Hoewel je niet de hele dag met een tas om je schouder rondloopt, blijft het een mooi detail om je outfit mee af te maken. Dit is dus een ideale manier om te beginnen met kleur aan je outfit toe te voegen.

4. Kleurrijke sieraden

Stijl je outfit af door gekleurde sieraden toe te voegen. Dit is een makkelijke, laagdrempelige manier om je outfit op te leuken. Ben je nog op zoek naar gekleurde sieraden? Neem hier dan eens een kijkje.

5. Een pop of color in je make-up

Vind je het nog te spannend om gekleurde kleding te dragen? Of is het gewoon echt niet jouw ding? Soms kan een mooie knallende lippenstick alles zijn wat je nodig hebt voor de wow factor. Verder kan je ook andere make-uplooks uitproberen zoals opvallende nagellak of gekleurde oogschaduw.

6. Een gekleurde jas

Wil jij je basic outfit opleuken? Voeg dan een gekleurde jas toe. Super simpel, maar het zorgt er direct voor dat een eenvoudige look direct je aandacht trekt.

7. Ton sur ton outfits

Met kleuren experimenteren vergt ook wat lef. Durf jij inmiddels al wat meer? Kies er dan eens voor om je van top tot teen in een overeenkomende kleur te kleden. Ton-sur-ton betekent letterlijk toon-op-toon. Je maakt dus een combinatie van tonen in dezelfde kleur. Ik zou je hierbij wel aanraden om te beginnen bij een kleur waar jij je goed in voelt.

8. Kleurrijke schoenen

Maak een statement met je schoenenkeuze. Al draag je een all black outfit, het toevoegen van gekleurde schoenen of schoenen met een printje is een laagdrempelige manier om kleur aan je outfit toe te voegen.

9. Een sjaal of een muts

Tijdens de koudere dagen is het dragen van een grof gebreide gekleurde sjaal of muts een simpele manier om kleur aan je outfit toe te voegen. Op de minder koude dagen kan je bijvoorbeeld voor een gekleurd, zijden sjaaltje kiezen. De sjaal kan je om je nek dragen, maar ook aan je tas knopen of in je haar dragen.

Welke manier om kleur aan je outfit toe te voegen gebruik jij wel eens of ga jij voor het eerst iets uitproberen?

Vergeet Fashionistasdaily niet op Instagram te volgen als je wilt zien hoe ik kleuren draag.

Categorieën: BLOGStyling