Je kledingkast is toe aan een grote opruimbeurt en je bent ein-de-lijk zover dat je afscheid kan nemen van je oude kleding. Maar wat ga je ermee doen?

1. Verkoop je kleding online

Is jouw kleding nog in goede staat en denk je dat je iemand anders er blij mee kunt maken? Zet je items dan te koop! Er zijn online meerdere platformen waar jij je kleding kunt verkopen, denk bijvoorbeeld aan Marktplaats en Vinted. Maak mooie duidelijke foto’s en een aantrekkelijke omschrijving en verdien er nog iets leuks aan.

2. Lever je kleding in

Je kunt je kleding doneren aan organisaties zoals het Leger des Heils door het naar een kledingcontainer te brengen, maar je kunt ze ook bij verschillende winkels inleveren. Zij zorgen ervoor dat jouw items gerecycled of hergebruikt worden. Dit is onder andere mogelijk bij H&M, C&A en Monki. Bij deze winkels krijg je als dank zelfs een kortingsbon voor je volgende aankoop.

3. Organiseer een kledingruil

Verzamel al je vriendinnen bij elkaar en neem de kleding die je niet meer draagt mee. Een stuk waar jij op uitgekeken bent, kan voor een ander een leuke nieuwe aanwinst zijn. Koop wat hapjes en drankjes, zet een lekker muziekje op en maak er een gezellige avond van. Het is hierbij wel handig dat jullie vergelijkbare maten hebben zodat je ook iets leuks voor jouw oude kledingstuk kunt uitkiezen.

4. Vermaak je kleding tot iets nieuws

Ben jij een beetje creatief? Maak er dan een leuk project van. Een oude trui tover je bijvoorbeeld om tot een spencer door de mouwen eraf te halen en van een oude jeans kan je een shortje maken. Er zijn super veel mogelijkheden en voor inspiratie kan je bijvoorbeeld op YouTube naar DIY-filmpjes zoeken.

5. Denk aan je familie en vrienden

Het kan ook heel leuk zijn om je bekenden te verrassen. Heb jij bijvoorbeeld nog zussen of nichten met dezelfde maat en kledingstijl? Vraag hen dan eens om tussen de kleding te kijken. Wie weet maak je ze er erg blij mee. Voor vriendinnen of kennissen geldt natuurlijk hetzelfde.

Wil jij je kast weer lekker overzichtelijk maken door te bedenken welke items je gaat houden en waar je afscheid van neemt? Gebruik dan de Wardrobe Declutter!

Vergeet Fashionistasdaily niet op Instagram te volgen om niks te missen.

Categorieën: BLOG

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *